Podijeli objavu

Dvije muslimanke izbodene su ispod Eiffelovog tornja u Parizu. Francuska policija uhapsila je dvije osumnjičene napadačice, a mediji javljaju da se radilo o rasističkom napadu jer su napadačice navodno vikale “prljavi Arapi”.

Pariško tužiteljstvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubojstva, kao “bjelkinje evropskog izgleda”, prenosi Index.hr.

Napad se dogodio nakon što su napetosti u Francuskoj na visokom nivou zbog brutalnog ubistva učitelja Samuela Patya, kojem je 18-godišnji islamista odrubio glavu jer je Paty učenicima u sklopu predavanja o slobodi govora pokazao karikature poslanika Muhameda.

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj se čuje kako djevojka vrišti nakon napada ispod Eiffelovog tornja.

Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

Kenza je ubodena šest puta te je završila u bolnici s probijenim plućnim krilom, a Amel je završila na operaciji zbog povreda ruku, potvrdio je izbor blizak istrazi.

Zanimljivo je da se napad dogodio u nedjelju navečer, dva dana nakon brutalnog smaknuća profesora, ali vlasti prvotno nisu objavile informacije o napadu.

Podijeli objavu