Podijeli objavu

Reykjavik i okolicu u utorak je pogodio snažan potres magnitude 5,6. Najjači potres trajao je nekoliko sekundi, a uslijedilo je više manjih naknadnih potresa. U Reykjaviku je potres zaljuljao zgrade, a bio je praćen snažnom tutnjavom, navodi Net.hr.

Po meteorološkom institutu na Islandu, epicentar se nalazio dvadesetak kilometara od glavnog grada, u geotermalnoj zoni Seltun. “Nema ozlijeđenih ni materijalne štete”, objavila je civilna zaštita, ali će se ipak provesti inspekcija kako bi se potvrdile te informacije.

Islandska premijerka Katrín Jakobsdóttir u trenutku potresa davala je intervju uživo na televiziji. Sve se počelo tresti dok je govorila tijekom panela Koronavirus: liderstvo u krizi.

“O moj Bože, ovo je upravo bio potres”, rekla je i duboko uzdahnula. Ipak, s obzirom na to da je na čelu države koja je smještena na rasjedu, i u kojoj su potresi prilično česti, vrlo brzo se pribrala.

“Ovo je Island”, rekla je potom 44-godišnja premijerka i nasmijala se rekavši da je sve u redu ispričavajući se zbog prekida.

 

 

Podijeli objavu