Podijeli objavu

Češki ministar zdravstva u petak je zasut lavinama kritika nakon što ga je fotograf snimio na izlasku iz restorana koji je trebao biti zatvoren prema propisima koje je njegovo ministarstvo donijelo u sklopu mjera borbe protiv širenja pandemije Covida-19.

Na dužnosti od rujna, Roman Prymula prekršio je i obvezu nošenja maske u trenutku kada je ulazio u automobil kojima upravlja vozač, piše dnevnik Blesk.

U Češkoj, gdje korona eskalira, ministar zdravstva uhvaćen je kako krši mjere. Premijer ga traži da podnese ostavku 1

 

PLJUŠTE KRITIKE, PREMIJER TRAŽI OSTAVKU

Zbog te fotografije pljušte kritike na društvenim mrežama, a pridružio se i dio oporbe, pa čak i neki ljudi iz vladajuće koalicije. “Propisi moraju vrijediti za sve, bez iznimke”, Prymula “ne može ostati ministar zdravstva”, napisao je ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček, prenosi novinska agencija ČTK. Hamaček je na čelu vladina kriznog stožera za pandemiju, a on i Prymula su iz dviju različitih političkih stranaka.

Ministra je na ostavku na kraju pozvao i sam premijer Andrej Babiš. “Zatražio sam od ministra Romana Prymula da podnese ostavku”, kazao je Babiš danas na konferenciji za medije, prenosi Praguemorning.cz.

Češka Republika je od svih zemalja Europske unije sada najteže pogođena koronavirusom prema boju stanovnika s 1.845 umrlih na 223.000 zaraženih od ožujka, navodi Telegram.hr. Ljetos je i premijer Andrej Babiš bio žestoko kritiziran jer je ljetovao na Kreti, a pritom pozivao svoje sugrađane da ostanu u domovini.

Podijeli objavu