Podijeli objavu

Bugarska premijer Bojko Borisov i troje ministara iz njegove vlade morat će biti u izolaciji nakon što su bili u kontaktu s dužnosnikom koji je pozitivan na koronavirus, izvijestile su tamošnje zdravstvene vlasti.

Nešto ranije u petak Borisov je kazao da je u samoizolaciji nakon što je informiran da je zamjenik ministrice graditeljstva Nikolaj Nankov, s kojim je bio u kontaktu prije pet dana, pozitivan na koronavirus, ističe Hina.

Borisov, kao i ministar financija Kiril Ananiev, ministrica graditeljstva Petja Avramova i ministrica poljoprivrede Dessislava Taneva, bit će u izolaciji jer su bili u kontaktu s Nankovim, izvijestila je zdravstvena inspekcija u Sofiji.

Bugarski premijer ranije u petak kazao je da je negativan na koronavirus, a testirao se prije susreta s američkim podtajnikom za gospodarski razvoj energetiku i okoliš Keithom Krachom u Sofiji.

“Čekam na naputke zdravstvenih vlasti i do tada ću biti u samoizolaciji”, napisao je Borisov na svom Facebook profilu.

Broj zaraženih koronavirusom u Bugarskoj raste od početka listopada. U petak je ta zemlja imala rekordnih 1595 novozaraženih, tako da ih je ukupno dosad zaraženo 34.930, od čega je 1064 umrlo.

Takav rast broja oboljelih stvara pritisak na bugarske bolnice, pa su zdravstvene vlasti zabranile planirane operacije u područjima gdje je broj zaraženih premašio 120 na 100.000 osoba, a od bolnica su zatražile da oslobode 10 posto svojih ležajeva za oboljele od covida-19, donosi Index.hr.

Podijeli objavu