Podijeli objavu

Kremlj je u ponedjeljak priopćio kako je ocjena demokratskog kandidata za američkog predsjednika Joea Bidena da je Rusija najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti ne samo pogrešna već također potiče i mržnju prema Rusiji.

Objava Kremlja stiže tek nešto više od tjedan dana pred američke izbore 3. studenoga, a u anketama Biden vodi ispred Trumpa.

“Apsolutno se ne slažemo s Bidenovom procjenom. Možemo samo izraziti žaljenje što se na takav način širi mržnja prema Ruskoj Federaciji”, kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Biden je u nedjelju u emisiji CBS-a 60 minutes naveo Rusiju kao najozbiljniju globalnu prijetnju SAD-u, dok je Kinu nazvao tek najvećim konkurentom.

“Mislim da najveću prijetnju Americi, što se tiče ugrožavanja naše sigurnosti i naših saveza, predstavlja Rusija”, rekao je Joe Biden.

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore, piše Hina.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je ranije hvalio Donalda Trumpa jer je isticao da želi izgraditi bolje odnose s Moskvom, kazao je da će Rusija surađivati s bilo kojim američkim vođom, no nije propustio reći da se Joe Biden služi oštrom, proturuskom retorikom.

Odnosi Moskve i Washingtona potonuli su na razinu iz hladnog rata nakon što je Rusija 2014. anektirala ukrajinski Krim. Biden je tada obnašao dužnost potpredsjednika u mandatu Baracka Obame, donosi Dnevnik.hr.

Podijeli objavu