Podijeli objavu

Visoki dužnosnik i aktivist hrvatske zajednice Darko Sarić Lukendić razriješen je dužnosti člana Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), a pokrenut je i stegovni postupak u Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV), prenose u utorak mediji na hrvatskome u Vojvodini.

Odluka o smjeni s dužnosti člana Izvršnog odbora HNV-a zaduženog za kulturu, zbog, kako je navedeno, zloporabe službenog položaja, donesena na telefonskoj sjednici Vijeća.

„Smatram da je moja smjena čin političke odmazde zbog jednog internog dopisa koji sam predsjednici HNV-a uputio u kolovozu. Potvrdu nalazim u jednoj rečenici obrazloženja u kojemu se navodi da je najveći problem u tome što sam u dopisu predložio pregovaračku platformu (s predstavnicima državnih tijela u Vojvodini) kojom se delegitimizira DSHV“, izjavio je Darko Sarić Lukendić u izjavi hrvatskom programu Radio televizije Vojvodine (RTV).

S druge strane, predsjednica HNV-a Jasna Vojnić ističe da je povod smjene Darka Sarića Lukendića zlouporaba položaja „na način slanja službenog dopisa na memorandumu HNV-a u vrijeme moga odsustva bez da je sadržaj prošao ijednu instancu tijela Vijeća“.

Podijeli objavu