Podijeli objavu

Tijekom vatrene proslave 70. rođendana Torcide, obilježenog velikom bakljadom iznad Splita, diljem grada izbilo je nekoliko požara, a tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedan muškarac teže. “Uslijed korištenja pirotehnike ozlijeđene su tri osobe​ od kojih je jedan muškarac zadobio tešku ​tjelesnu ozljedu, a dvojica lakše tjelesne ozljede​ i sva ​su ​trojica nakon pružene liječničke​ pomoći otpušteni iz bolnice”, izvijestila je splitska policija.

Prema njihovim informacijama, u noći s utorka na srijedu između 23:10 i 0:30 izbilo je nekoliko požara u kojima su oštećene krovne izolacije na četiri zgrade te jedan automobil. Vatrogasci su intervenirali pet minuta nakon ponoći zbog požara na krovu škole na Pujankama. Pet minuta kasnije gorio je poklopac na krovu dvorane Gripe, a zatim i Volkswagen golf, terasa kuće u Ulici domovinskog rata, krov u Omiškoj ulici te vanjska jedinica klima uređaja na Cesti mira, doznaje 24sata.

Navijači Torcide shvativši što su učinili, ponudili su pomoć vlasniku zapaljenog vozila. “Treba nam ime i mobitel vlasnika vozila, sanirat ćemo oštećenje. Ne želimo nikome u ovim kriznim vremenima stvarati dodatno opterećenje, odnosno otežati možda već ionako tešku poziciju”, rekli su iz Torcide za Dalmatinski portal.

Iz policije su, pak poručili da će provesti izvide “u odnosu na događaje u kojima su nastala oštećenja imovine” te da nisu zabilježeni drugi incidenti, ali i da nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama ili šteti u drugm mjestima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, prenosi Danas.hr.

Podijeli objavu