Podijeli objavu

Oluja Molave, koju vlasti proglašavaju najsnažnijom u Vijetnamu u posljednjih 20 godina, jutros je pogodila tu azijsku državu, nanijela veliku štetu i potopila dva broda s 26 ribara za kojima se još traga, prenose državni mediji.

Molave je pogodila obalne pokrajine Quang Nam i Quang Ngai oko 11 sati po lokalnom vremenu, s vjetrovima brzine do 135 kilometara na sat koji je oštetio stotine zgrada.

Diljem države nestalo je struje, a uz obalu provincije Binh Dinh potopljena su dva ribarska broda. Za 26 članova posade još se traga, pišu lokalni mediji.

Vijetnamski meteorološki centar upozorava da je oluja posebno opasna zbog svoje brzine, intenziteta i veličine. Zasad nema vijesti o drugim ljudskim žrtvama.

Državni mediji u ponedjeljak su objavili da vlasti planiraju evakuirati 1,2 milijuna ljudi uz obalu države, javlja Hina. Zbog velikih oborina očekuju se i poplave.

Središnje vijetnamske provincije u listopadu su već bile pogođene poplavama i klizištima koja su odnijeli 130 života, prenosi Index.hr.

Podijeli objavu