Podijeli objavu

Broj novozaraženih kotonavirusom u BiH u nedjelju je za četvrtinu manji nego dan ranije, ali skoro jednako toliko je bilo i manje testiranih osoba tijekom vikenda, dok je preminulo 13 pacijenata, izvijestile su zdravstvene vlasti koje upozoravaju na porast broja oboljelih od Covid-19.

Prema podacima ministarstva civilnih poslova BiH u nedjelju je zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena kod 1415 osoba, od čega je 829 pozitivnih bilo u Federaciji BiH, u Republici Srpskoj potvrđen je kod 582 osobe, a u Brčko Distriktu je još petero novozaraženih, javlja Hina.

Najviše pojedinačno novozaraženih je u Sarajevu, njih 250. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe u Federaciji BiH, te još devet  u Republici Srpskoj.

Od pojave prvoga slučaja zaraze u BiH je do nedjelje registrirano ukupno 51.505 oboljelih.

Zbog porasta broja oboljelih i hospitaliziranih od koronavirusa dramatično upozorenje u nedjelju su objavili iz Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske koji su pozvali stanovništvo da poštuju epidemiološke preporuke, navodi Slobodna Dalmacija.

“Ukoliko se ovakav trend prijma pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera“, navodi se u apelu ove zdravstvene ustanove koja poziva građane na držanje distance, nošenje zaštitinih maski te dezinfekciju prostora i higijenu ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo.

 

Podijeli objavu