Podijeli objavu

Dva turska MMA borca koji žive u Beču postali su heroji, nakon što se po internetu i društvenim mrežama proširila video snimka na kojoj se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca kojeg su pomogli nositi u vozilo Hitne, piše 24sata.hr.

Mediji su objavili kako je riječ o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu.

Na snimci se čuje kako Özen viče građanima koji su se zatekli u blizini pucnjave da se sklone, dok se s prijateljem sklonio iza zida, koji je zapravo dio postaje za ulaz u podzemnu.

Gültekin je, dok je pomagao i sam ozlijeđen u nogu.

– Jedna starija žena je hodala baš prema mjestu gdje se događala pucnjava. Kada smo je vidjeli, zaustavili smo se i povukli je s nama na sigurno. Potom smo došli do postaje podzemne željeznice gdje je bilo troje policajaca i jedan napadač.

Tamo je jedan policajac ranjen. U tom trenutku smo od napadača bili udaljeni tek nekih 6-7 metara – ispričao je Özen, inače porijeklom iz turskog grada Sarikaye, ali ima austrijsko državljanstvo.

Özen je dodao kako su nakon što je Gültekin ozlijeđen, otišli u policijsku postaju.

– Ispričali smo im sve što smo vidjeli, da su bili odjeveni u bijelo, te da su u rukama nosili duge cijevi – rekao je.

Na društvenim mrežama svi hvale hrabre borce, već su ih nazvali herojima Beča.

– Ovo su heroji Beča: Mikail Özen i Recep Tayyip Gültekin. Riskirali ste svoje živote i spasili život žene i ranjenog policajca – napisao je jedan korisnik.

Podijeli objavu