Podijeli objavu

Tko su osobe koje su zapalile Peugeot koji je u vlasništvu Daliborke Rudan, supruge poznatog trebinjskog odvjetnika Nebojše Rudana, za sada nije poznato.

Požar je podmetnut jučer u trebinjskom naselju Gradina, a automobil je bio parkiran u Ulici kneza Mihajla. Tom prilikom, nasreću, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je automobil u potpunosti uništen.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici PU Trebinje, a vatru su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Prema neslužbenim informacijama, benzin je izliven na vozilo, a potom je zapaljeno. Navodeći inicijale vlasnika vozila u PU Trebinje, kažu da je slučaj označen kao krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

-Izuzeti su tragovi za vještačenje kako bi se utvrdilo što je uzrok požara i druge okolnosti. Istraga je u tijeku, pojašnjavaju u trebinjskoj policiji.

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji je bio jučer u posjeti Trebinju, kazao je kako ovaj, ali i svi takvi slučajevi trebaju biti riješeni. Komentirajući kako se ne radi “o kriminalnim osobama, niti osobama iz politike”, Lukač je istaknuo kako je PU Trebinje predlagao da “posebnu pažnju u svom radu usmjere ka takvim krivičnim djelima, da ne bi postalo pravilo da ljudi koji imaju neki problem to rješavanju paljenjem vozila”.

U vrijeme dok je ministar davao izjavu ispred zgrade Gradske uprave u blizini se pojavio odvjetnik Rudan koji je, prema riječima prisutnih, dobacio: “Dođite da se malo ugrijete na mome autu”. Inače, u požarima su u ovoj godini u Trebinju izgorjela tri automobila, piše Oslobođenje.

Podijeli objavu