Podijeli objavu

Vatikanski muzeji, dom svjetski poznatoj Sikstinskoj kapeli, zatvaraju svoja vrata u petak kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Vatikan je ranije objavio da će uskladiti svoje mjere s protupandemijskim mjerama talijanske vlade kojima su pogođena kazališta, kina, putovanja i javni život diljem zemlje.

Vatikanski muzeji bit će zatvoreni najmanje do 3. prosinca, kao i podzemna grobnica sv. Petra i papinska palača u Castel Gandolfu blizu Rima.

Njemačka je također zatvorila muzeje diljem zemlje, ali su u ostatku Europe muzeji i dalje otvoreni u jeku drugog vala korona virusa.

Dok se Sikstinska kapela i drugi popularni muzeji ne otvore, kustosi pozivaju buduće posjetitelje na virtualni obilazak Sikstinske kapele na službenoj mrežnoj stranici.

Vatikanski muzeji već su zatvorili svoja vrata 8. ožujka na početku prvog vala pandemije korona virusa u Italiji i ponovno se otvorili 1. lipnja.

Iako Italija nije najavila opću zabranu neophodnih putovanja, očekuje se smanjenje putovanja jer je vlada ograničila kapacitet putnika u javnom prijevozu i putovanja između regija u studenom, navodi Direktno.hr.

Podijeli objavu