Podijeli objavu

U nedjelju je održana virtualna dodjela nagrada MTV Europe Music Awards, na kojoj su trijumfirale k-pop superzvijezde BTS s osvojene četiri nagrade.

Južnokorejski boyband osvojio je nagradu za najbolju pjesmu, ‘Dynamite’, a dominirali su i u kategorijama najbolja grupa, najbolji virtualni live i najstrastveniji obožavatelji.

Domaćice showa Jade Thirlwall, Perrie Edwards i Leigh-Anne Pinnock iz britanskog girlbanda Little Mix osvojile su dvije ovogodišnje nagrade za najbolji pop i najboljeg britanskog i irskog izvođača.

Leigh-Anne, Jade i Perrie pojavile su se pred razdraganom publikom kao hologrami izvodeći svoj hit ‘Sweet Melodies’ dok je njihova kolegica iz benda Jesy Nelson propustila dodjelu nagrada zbog bolesti.

Pozdravljajući publiku koja je gledala dodjelu MTV-jevih europskih nagrada, plavokosa ljepotica Perrie poručila je kako ‘ništa nije tako moćno u okupljanju ljudi kao glazba’.

Najboljom umjetnicom proglašena je Lady Gaga, a nagradu za najbolji video osvojio je DJ Khaled s popularnom pjesmom ‘Popstar’ u kojoj surađuje s Drakeom i Justinom Bieberom.

Nagradu u kategoriji najboljeg hip hop izvođača osvojila je reperica Cardi B, nagradu za najboljeg rock izvođača dobio je Coldplay, a za najboljeg alternativnog izvođača Hayley Williams.

Najboljim izvođačem iz Južne Amerike proglašena je kolumbijska kantautorica Karol G, a osvojila je i nagradu za najbolju suradnju s Nicki Minaj za pjesmu ‘Tusa’.

Nagradu za najboljeg izvođača koji se tek probija (Best Push) dobio je engleski kantautor Yungblud, a za najboljeg novog izvođača reper Doja Cat, koji je otvorio show zadivljujućom izvedbom pjesme ‘Say So’.

Nakon govora o snazi glazbe koja nas ujedinjuje, nudi nadu, solidarnost i utjehu tijekom ove izazovne godine as Formule 1 Lewis Hamilton nagradni pehar Video For Good dodijelio je pjevačici H.E.R. za pjesmu ‘I Can’t Breathe’.

Nagrada za najboljeg izvođača elektroničke glazbe pripala je hvaljenom DJ-u Davidu Guetti, a koji je prvi put uživo s pjevačicom Rayeom izveo pjesmu ‘Let’s Love’ na pozornici izgrađenoj usred mađarskog ljekovitog kupališta Szechenyi, piše Tportal.hr.

Podijeli objavu