Podijeli objavu

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da su sva ruska cjepiva protiv covida-19 djelotvorna te dodao da će zemlja uskoro registrirati treće cjepivo protiv tog virusa, objavila je novinska agencija RIA.

Rusija uvodi svoje cjepivo Sputnik V u domaću upotrebu, unatoč činjenici da pokusna ispitivanja u kasnoj fazi još nisu gotova, a u utorak je rekla da su djelotvorna više od 90%, nakon ranijih komentara proizvođača cjepiva Pfizer Inc i BioNTech, koji tvrde isto za svoje eksperimentalno cjepivo protiv covida-19, ističe Hina.

“Već postoje dva registrirana cjepiva. I studije su već pokazale i potvrdile da su, prvo, ta cjepiva sigurna i nemaju ozbiljnih nuspojava nakon upotrebe, a drugo, sva su učinkovita”, rekao je Putin putem video konferencije na sastanku na vrhu Šangajske organizacije za suradnju (SCO).

Učinkovitost ruskog cjepiva temelji se na podacima prikupljenim na provedenom cijepljenju javnosti, a ne na ispitivanju koje još traje.

Putin je također rekao da je Moskva spremna na suradnju na cjepivima protiv koronavirusa i složio se s pakistanskim premijerom Imranom Khanom da cjepiva moraju biti široko dostupna cijelom čovječanstvu, izvijestio je TASS.

“Predlažemo da ne politiziramo ove procese, s obzirom na to da su ti lijekovi danas potrebni ljudima u cijelom svijetu, bez ikakvog pretjerivanja”, rekao je.

“Spremni smo surađivati ​​sa svim zemljama svijeta i, naravno, s našim partnerima u okviru SCO-a.”

Rusija je u utorak izvijestila o 20.977 novih zaraza koronavirusom i 368 smrtnih slučajeva, donosi Tportal.hr.

S 1.817.109 zaraženih, ta je zemlja po ukupnom broju slučajeva peta u svijetu, iza Sjedinjenih Država, Indije, Brazila i Francuske.

Podijeli objavu