Podijeli objavu

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn kazao je u srijedu da vidi poboljšanje epidemiološke situacije u Njemačkoj nakon uvođenja dodatnih mjera zatvaranja početkom studenog, ali da smatra da se još uvijek ne radi o prekretnici, ističe Hina.

“Mi vidimo da je dinamika rasta novozaraženih posljednjih dana osjetno oslabila. Broj doduše još uvijek raste, ali ne tolikom brzinom. To je ohrabrujuća vijest, ali to još nije dovoljno da bi govorili o prekretnici”, rekao je njemački ministar zdravstva Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) za privatnu TV postaju RTL.

Ministar pozdravio odluku da se Sjeverna Rajna-Vestfalija ranije otvori

Spahn je pozdravio ideju svog stranačkog kolege i premijera najmnogoljudnije njemačke savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije, koji je predložio raniji početak ovogodišnjih božićnih praznika.

“To bi, u slučaju da broj novozaraženih u prosincu ostane na visokoj razini, obiteljima s više generacija omogućilo opuštenije organiziranje praznika”, rekao je prije toga Armin Laschet.

Savezna vlada i premijeri saveznih pokrajina sastaju se iznova sljedećeg ponedjeljka kako bi razmotrili daljnje korake u borbi protiv pandemije koronavirusa. Isto tako bi trebao biti vrednovan učinak pooštrenih mjera uvedenih početkom studenog, prenosi Index.hr.

Od početka studenog Njemačka je zatvorena

Od početka mjeseca u Njemačkoj su zatvoreni ugostiteljski objekti i hoteli, kao i kulturne ustanove poput kina, kazališta i opera. Rad je također zabranjen i fitness-klubovima.

Državni epidemiološki institut Robert Koch u srijedu bilježi 18.487 novih zaraza u posljednjih 24 sata. To je 3.155 slučajeva više nego dan ranije. Ukupno je od početka zaraze 705.000 zaraženih. U posljednja 24 sata u Njemačkoj je 261 osoba umrla, čime se taj broj popeo na 11.767.

Podijeli objavu