Podijeli objavu
Načelniku krapinsko-zagorske policije Robertu Paviću, koji je u srijedu skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u Velikom Trgovišću, prestaje obavljanje dužnosti načelnika i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, izvijestilo je u četvrtak Ravnateljstvo policije.
Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske u srijedu, 11. listopada, oko 16 sati, sudjelovao je u prometnoj nesreći u Velikom Trgovišću, a očevid su provela ekipa zagrebačke prometne policije.
U priopćenju Ravnateljstva policije navodi se da je očevidom utvrđeno da je načelnik policijske uprave upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga, odnosno sporednom cestom, u smjeru istoka.
Dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao je u raskrižje skrećući ulijevo, a nije propustio vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.
Na službeno vozilo naletio je teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska. Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka.
U prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok, a ukupna materijalna šteta se procjenjuje na 50.000 kuna, navodi se u priopćenju.
Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske podnijeto je izvješće o počinjenom prekršaju, za koji prekršaj je predviđena novčana kazna. Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu, prenosi Politika Plus.com.
Robertu Paviću obavljanje dužnosti načelnika policijske uprave prestaje s današnjim danom, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak. Poslove načelnika policijske uprave obavljat će dosadašnji zamjenik Željko Košutić, kažu u policiji.
Podijeli objavu