Podijeli objavu

Pakistanska policija uhitila je u petak u južnom dijelu zemlje muškarca kojeg sumnjiči za silovanje majke i njezine 4-godišnje kćeri, što je posljednji u nizu takvih zločina koji su izazvali bijes i zgroženost, dok istovremeno traje potraga za drugim osumnjičenikom u istom zločinu, piše Hina.

Kako navodi policija, osumnjičeni su namamili majku da dođe u grad Kashmor, obećavši joj posao, no potom su nju i njezinu kćerkicu zatočili i tri dana ih silovali i na njima se iživljavali.

Glavni osumnjičeni je uhićen, a potraga se nastavlja za njegovim suučesnikom u pokrajinama Sindh i Balučistan. Majka i dijete se nalaze u bolnici.

Zločin se dogodio nekoliko tjedana nakon što je 2-godišnja djevojčica silovana i ubijena na sjeverozapadu zemlje.  Ogorčenje i bijes digli su na noge udruge civilnog društva, političare i pravnike.

Ministrica za ljudska prava Shireen Mazari je kazala da “silovanje pokazuje kako, usprkos zakonima, zvjerski mentalni sklop nastavlja ubijati našu djecu i pustošiti zemlju”.

Pakistan je uveo smrtnu kaznu za silovatelje djece u ožujku, dvije godine nakon silovanja i ubojstva 7-godišnje djevojčice, no seksualni zločini nad djecom nisu u padu.

U prvoj polovici ove godine prijavljeno je 1500 slučajeva silovanja djece, navode Vijesti.hr.

Podijeli objavu