Podijeli objavu

Na 19. kilometru autoceste A1 u smjeru Karlovca u subotu oko 7:20 ujutro iza odmorišta Desinec dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali kamion i kombi, a u kojoj je više osoba smrtno stradalo i ozlijeđeno, priopćila je zagrebačka Policijska uprava.

O uzrocima i okolnostima u kojima je došlo do ovog sudara zasad nema službenih informacija, piše Hina.

Kako neslužbeno doznajemo, život su izgubile četiri osobe, a pet ih je teško ozlijeđeno. I šleper i kombi, oba hrvatskih registarskih oznaka, nakon sudara su sletjeli u jarak nekoliko metara od kolnika.

image

Prema trenutno dostupnim informacijama, kombi vozilo je stajalo u kvaru na zaustavnoj traci te je kamion naletio na njega. Na mjestu su poginule dvije muške i dvije ženske osobe iz kombija. Tri osobe su bile u vozilu, koje je bilo zaustavljeno zbog kvara, a četvrta je bila izvan njega te je njezino beživotno tijelo pronađeno ispod olupine kombija.

Među teško ozlijeđenima je i vozač kamiona, za kojeg se doznaje da nije životno ugrožen.

image

Više detalja trebalo bi biti poznato nakon policijskog očevida.

– Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene, gdje je trebalo rezati kombi, a jedna osoba je bila pod šleperom, tako da nju nismo mogli izvući isti čas dok nije došla dizalica s kranom, rekao je vatrogasac Dinko Omrčen iz JVP-a Karlovac.

image

Goran Mehkek/Cropix

image

Iz Hrvatskog autokluba su priopćili da je zbog nesreće za sav promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru Dubrovnika. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima.

image

Goran Mehkek/Cropix

image

Goran Mehkek/Cropix

image

Goran Mehkek/Cropix

image

Goran Mehkek/Cropix

image

Iz HAK-a mole vozače za dodatan oprez jer se stvorila kilometarska kolona vozila na izlazu naplatne postaje Donja Zdenčina, donosi Jutarnji.hr.

image

Kod čvora Donja Zdenčina stvarale su se velike kolone što je vidljivo i na snimkama HAK-ovih kamera
Podijeli objavu