Podijeli objavu

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je novih 1129 slučajeva zaraze koronavirusom, a 49 zaraženih umrlo je u protekla 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Od ponedjeljka je testirano malo manje od 3500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 717 osoba iz Federacije BiH te kod 412 iz Republike Srpske, javlja Hina.
U Federaciji BiH umrle su 22 zaražene osobe, a u RS-u njih 27.

Podaci o novozaraženima malo su niži od dnevnog prosjeka prošlog tjedna i upućuju na to da epidemija prouzročena koronavirusom u toj zemlji već desetak dana stagnira.

U sredinama koje slove kao žarišta epidemije broj oporavljenih je već nekoliko dana uzastopno veći od broja novozaraženih. Takva je situacija na primjer u Sarajevu gdje je u prethodna tri dana bilo 270 novozaraženih, a oporavilo se 400 oboljelih.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH produžio je do kraja godine odluku kojom je uvedena obveza nošenja zaštitnih maski i na otvorenome a na snazi ostaje i zabrana kretanja u noćnim satima, osim za osobe koje su tada radno angažirane. Takve su mjere na snazi i u distriktu Brčko, ali ne i u RS.

U cijeloj BiH od pojave epidemije u ožujku do sada zaraženo je malo više od 81 tisuće osoba, a umrlo je blizu 2400 osoba kod kojih je potvrđena zaraza virusom SARS-CoV-2, navodi Hrt.hr.

Podijeli objavu