Podijeli objavu

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u srijedu pomoć gospodarstvu u epidemiji koronavirusa.

“Svaka epidemiološka mjera imat će ekonomsku protumjeru, tako postupamo od prvog dana epidemije i nastavit ćemo tako”, prenio je N1 Aladrovićevu izjavu nakon sastanka u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

“Nalazimo se u kompliciranoj epidemiološkoj situaciji. Brojke nemaju trend opadanja niti zadržavanja, već imamo porast brojki. To dovodi do toga da moramo ići na suzbijanja i smanjenja javnih okupljanja, a to vuče utjecaj na ekonomiju. Pokazali smo da se kompenzacijskim mjerama znamo nositi s pandemijom, svjesni smo da postoji neizvjesnost, ali Vlada će biti konzistentna, pomoći će svim subjektima koji se nađu u nepovoljnoj situaciji, a predstavit ćemo ekonomske mjere”, kazao je Aladrović, dodajući da će s udrugama, ugostiteljima i drugima razgovarati o adekvatnim ekonomskim mjerama.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica govorio je o radu od kuće: “Uputa već postoji za javnu upravu, do kraja tjedna ćemo je nadopuniti. Cilj je smanjenje širenja zaraze u javnoj upravi, a da se osigura redovan rad tijela državne uprave. Dobit će mogućnost da se organizira posao kako smatraju da je nužno, a da se vodi računa o zaštiti zdravlja. Ako se odluče za rad od kuće, dužni su osigurati određene uvjete. To ne znači da se osigura propisna informatička oprema, može koristiti i svoju ili druge metode rada od kuće.”

Izvor: Nacional.hr

Podijeli objavu