Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump planira pomilovati bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna, koji je 2017. godine priznao da je lagao FBI-ju po pitanju svojih ruskih kontakata, izvijestili su američki mediji u utorak.

Axios i New York Times citirali su anonimne izvore, rekavši da Trump planira uključiti Flynna u seriju pomilovanja koje će dati u posljednjim danima svoga predsjedničkog mandata, ističe Hina.

Flynnovi tajni pregovori s ruskim veleposlanikom u Washingtonu u prosincu 2016., prije Trumpove inauguracije, bili su osnova za temeljitu istragu specijalnog savjetnika Roberta Muellera u miješanje Moskve u američke izbore godinu dana ranije.

Trump je dao otkaz Flynnu samo 22 dana nakon što je došao na vlast.

No predsjednik je oduvijek tvrdio da je istraga bila politički “lov na vještice” i da je Flynn, bivši general i šef Obrambene obavještajne agencije, “dobar čovjek”.

U vrlo neobičnom potezu, ministarstvo pravosuđa odustalo je od predmeta protiv Flynna u svibnju ove godine, rekavši da navodne laži FBI-ju nisu bile značajne, što je Trumpu donijelo veliku političku pobjedu.

No savezni sudac naredio je daljnje pravno razmatranje problematike.

Trumpovo pomilovanje maknulo bi slučaj sa sudova, prenosi Tportal.hr.

Podijeli objavu