Podijeli objavu

Zagrebačka policija zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti Covid-19 kazneno je prijavila ženu koja je zaražena došla u ljekarnu i pozitivnog muškarca koji je pokušao odletjeti iz Hrvatske, javlja Hina.

– Iako je znao da je zaražen, 59-godišnjak je pokušao otputovati iz Hrvatske te je jučer oko 6,30 sati došao u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu, gdje je ubrzo utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, izvijestila je policija.

Zaraženi putnik izoliran je od drugih putnika u zračnoj luci te je sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka radi liječenja i provedbe mjere. No kad se izliječi, očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će protiv njega biti provedeno zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

Za jednako nedjelo osumnjičena je i 52-godišnja žena koju se tereti da je tijekom poslijepodneva 11. studenoga napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnu na području Zaprešića iako joj je zbog zaraze bila određena mjera liječenja na adresi prebivališta. Sumnjiče je da je tako dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni, donosi Hrt.hr.

Podijeli objavu