Podijeli objavu

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je potvrđeno manje od 900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je još jedna potvrda da u toj zemlji nema eksponencijalnog rasta broja inficiranih, ali je broj umrlih i dalje velik jer je potvrđeno 48 takvih slučajeva, piše Hina.

Od srijede su provedena testiranja na oko 2700 uzorka, a zaraza je potvrđena kod 443 osobe iz Federacije BiH te kod 423 iz Republike Srpske.

Pojedinačno je najviše novozaraženih bilo u Banjoj Luci, gdje je u protekla 24 sata potvrđen 101 novi slučaj, drugo najveće žarište je Bijeljina, s 54 novozaražena, dok su u Sarajevu oboljele 34 osobe.

U Mostaru su u prethodna dva dana potvrdili 304 nova slučaja zaraze, a u istom je razdoblju na mostarskoj Klinici za infektivne bolesti umrlo 10 osoba.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru u posljednjih 48 sati je bilo 366 novozaraženih od koronavirusa, izvijestili su iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije, od 1393 uzoraka testiranih u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru

Uz Mostar i 304 pozitivna slučaja, koronavirusom su zaražene 23 osoba iz Konjica, 11 iz Stoca, 10 iz Čapljine, osam iz Prozora-Rame, pet iz Jablanice, tri iz Čitluka i dvije iz Neuma.

Na bolničkom liječenju trenutačno je 113 bolesnika, od kojih su 10 na respiratoru, a 9 na potpori kisikom. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 24, a otpuštena su 23 pacijenta oboljela od Covid-19.

U Federaciji BiH u četvrtak je prijavljeno ukupno 27 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom virusom SARS-CoV-2, a u RS-u je od srijede umrla 21 zaražena osoba.

Broj slučajeva zaraze u BiH od izbijanja epidemije u ožujku sada je nešto veći od 84 tisuće, a do sada je umrlo nešto više od dvije i pol tisuće zaraženih, donosi Tportal.hr.

Podijeli objavu