Podijeli objavu

Još je preostalo 1330 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a francuski organizatori bave se idejom da cijeli olimpijski rukometni turnir održe na stadionu u Lilleu, a ne u Parizu.

Prema zadnjim promjenama, koje još uvijek čekaju službenu potvrdu, rukometaši sele u sjeverozapadni grad Lille, a košarkaši će igrati u kultnoj dvorani Bercy, u kojoj su francuski rukometaši prije tri godine osvojili šesti naslov svjetskih prvaka, a Hrvatska poražena od Slovenije u borbi za broncu, ističe Hina.

Višenamjenski nogometni stadion Pierre-Mauroy u Lilleu prvotno je trebao biti domaćin odbojkaškog olimpijskog turnira, ali su Francuzi zaključili da će im rukomet prodati najviše ulaznica. Stadion Pierre-Mauroy pravo je tehnološko i arhitektonsko remek-djelo s dvije pokretne platforme ili razine, navodi Hrt.hr. Tako se ispod gornje razine nalazi još jedan podzemni kat koji se može pretvoriti u dvoranu koja je već bila domaćin dvoboja teniskog Davis Cupa i Europskog košarkaškog prvenstva 2015. godine.

Prema navodima francuskih medija, sa selidbom na stadion u Lilleu pridobilo bi se 150 milijuna eura, ali se to ne bi uklapalo u obećanje organizatora da će 80 posto borilišta biti udaljeno najviše pola sata vožnje od Olimpijskog sela.

Podijeli objavu