Podijeli objavu

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) registrirala je utakmicu posljednjeg kola Lige nacija između Švicarske i Ukrajine, koja je odgođena zbog zaraze koronavirusom u ukrajinskim redovima, pobjedom švicarske vrste sa 3-0.

Nakon ove odluke Švicarska ostaje u elitnoj ligi A, a Ukrajina prelazi u ligu B.
Obje reprezentacije osvojile su po šest bodova u četvrtoj skupini, pa je o plasmanu na ljestvici odlučivao ishod njihovih međusobnih utakmica, javlja Hina.

U prvom susretu u Lavovu Ukrajina je pobijedila sa 2-1, a kako je druga utakmica registrirana 3-0 za “zelenim stolom”, Švicarci su ostali u elitnom razredu.

Susret posljednjeg, 6. kola skupine 4 trebao se igrati u Luzernu, no utakmica je odgođena jer su lokalne zdravstvene vlasti čitavu gostujuću delegaciju smjestile u samoizolaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

Treba naglasiti kako su i UEFA i Ukrajinski te Švicarski nogometni savez bili spremni odigrati susret, no zabrana lokalnih zdravstvenih vlasti je to onemogućila.

Ukrajinski nogometni savez može se žaliti Sportskom arbitražnom sudu.

Prvo mjesto i plasman na završni turnir iz ove skupine izborila je Španjolska.
Pored Ukrajine iz Lige A ispali su Švedska, Island i Bosna i Hercegovina, a novi članovi elitnog razreda su Austrija, Češka, Mađarska i Wales, prenosi Hrt.hr.

Podijeli objavu