Podijeli objavu

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer zabranio je danas rad neonacističke skupine “Wolfsbrigade 44”, a istodobno su provedeni pretresi u objektima ove grupe diljem Njemačke, javlja Hina.

– Udruzi koja sije mržnju i zalaže se za ponovnu uspostavu nacionalsocijalističke države, nije mjesto u našem društvu, stoji u priopćenju ministra unutarnjih poslova Horsta Seehofera.

On je rekao kako svi oni koji napadaju temeljne vrijednosti “našeg slobodarskog društva” moraju računati s odlučnom reakcijom pravne države. U priopćenju ministarstva unutarnjih poslova se navodi kako članovi ove skupine otvoreno veličaju Adolfa Hitlera i promiču agresivno pojavljivanje u javnosti.

– Ovu organizaciju karakterizira agresivni istup u javnosti kao i izraženi antisemitizam i rasizam. Svoje ideje ‘Wolfsbrigade 44’ intenzivno širi i na društvenim mrežama, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

Od ranog jutra policija vrši pretragu u 187 objekata u nekoliko saveznih država. Tijekom pretresa je pronađena veća količina hladnog oružja, propagandnog materijala kao i simbola tzv. Trećeg Reicha. Grupacija je poznata i pod nazivom “Sturmbrigade 44” (“Jurišna brigada 44”). Broj 44 se odnosi na četvrto slovo abecede “D” i označava “Division Dirlewanger”, jedinicu specijalnih postrojbi SS koja je bila poznata po svojoj okrutnosti i sadizmu, navodi Hrt.hr. Na čelu ove postrojbe je stajao ratni zločinac Oskar Dirlewanger kojeg se optužuje za brojne zločine tijekom okupacije Poljske.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova ove je godine već zabranilo rad dvije neonacističke organizacije, “Combat 18” i “Nordadler”.

Podijeli objavu