Podijeli objavu

Tvrtka Pfizer smanjila je ciljanu količinu proizvodnje svojeg cjepiva za covid-19 u 2020. zbog kašnjenja u uspostavi lanca opskrbe sirovina, prenosi Reuters.

Ta farmaceutska tvrtka nedavno je priopćila kako očekuje da će u ovoj kalendarskoj godini proizvesti 50 milijuna doza cjepiva za covid-19, što je manje od ranije planiranih 100 milijuna doza, javlja Hina. Pfizerovo cjepivo daje se u dvije doze, što znači da je 50 milijuna doza potrebno kako bi se cijepilo 25 milijuna ljudi.

Glasnogovornica kompanije za Reuters je kazala kako je “uspostava lanca opskrbe sirovinama trajala dulje od očekivanog”. Navela je i kako su rezultati Pfizerovih kliničkih ispitivanja također kasnili, zbog čega se također očekuje proizvodnja manje količine doza prije kraja 2020.

Kazala je da je dovršena prilagodba Pfizerovih proizvodnih linija te da se gotove doze proizvode velikom brzinom.

Pfizer je u studenome predao američkim regulatorima odobrenje za svoje cjepivo za covid-19, prenosi N1. Američki su dužnosnici izjavili kako očekuju da cjepivo ovaj mjesec dobije zeleno svjetlo regulatora. Američka vlada očekuje 6,4 milijuna doza u prvoj alokaciji cjepiva.

Regulatori u Velikoj Britaniji već su izdali odobrenje za primjenu Pfizerova cjepiva u toj zemlji.

Podijeli objavu