Podijeli objavu

Detalji nesvakidašnje pljačke u utorak u Puli nakon čega su šetorica Talijana uhićena na granici zbog sumnje da su pokušali iznijeti 195.000 eura sumnjivog porijekla još uvijek nisu poznati, ali ono što je sigurno je da su u pljački sudjelovala dva policajca iz Napulja, te jedan karabinjer koji je na službi u Caserti.

Prve informacije o pljački jučer govorile su kako je šestorka u Puli opljačkala svog sunarodnjaka, koji je potom došao na granični prijelaz Kaštel i prijavio bujskoj policiji da su ga šestorica Talijana ranije opljačkala u Puli. Nedugo nakon prijave na graničnom prijelazu Plovanija pojavila su se dva automobila sa šestoricom Talijana koje je policija uhitila i odvela na ispitivanje.

Trieste Prima pak navodi da je opljačkan hrvatski poduzetnik, vlasnik jedne tvrtke koji je u banci u Puli upravo dignuo novac, spomenutih 195.000 eura. TP piše kako su poduzetnika dočekala dvojica ispred banke u Puli, te ga napali šakama i ukrali torbu u kojoj se nalazio novac, a onda su torbu s novcem predali dvojici policajaca i karabinjeru koji su čekali u automobilu spremnom za bijeg.

No, zaustavljeni su na graničnom prijelazu Plovanija, koju su navodno troje policajaca pokušali prijeći sa svojim službenim iskaznicama. U pljački su kako se čini sudjelovala tri vozila, od kojih navodno jedan kombi te jedno transportno vozilo, odnosno zaštitarski kombi.

Svi pljačkaši su kako se čini u zatvoru u Puli, a talijansko veleposlanstvo u Zagrebu je za Trieste Prima samo potvrdilo da je uhićeno nekoliko talijanskih državljana.

Istarska policija pak priopćila je da je opljačkan talijanski državljanin, te su trojica Talijana uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, a ostala trojica zbog sumnje da su im u tome pomagali.

Informacije koje prenosi Trieste Prima razlikuju se od početnih koje su govorile da je novac opljačkan prilikom transporta gotovine, a još se ne zna je li pronađen sav novac.Također, nejasno je kako su policajci, ali i ostali iz ekipe iz Napulja došli do Hrvatske obzirom da su u Italiji jako stroge mjere koje se odnose na kretanje građana, a šestorka je uspjela proći praktički cijelu Italiju dok su došli do Hrvatske. Nadalje, otvoreno je i pitanje jesu li imali pomagače u Istri, a navodno su pljačku snimile nadzorne kamere ispred banke gdje se pljačka dogodila, prenosi 24 sata.hr.

Podijeli objavu