Podijeli objavu

643. Toliko je pogodaka legendarni Pelé postigao za svoj Santos te je postavio rekord koji stoji već 40 godina i mislilo se da će teško biti srušen. No, pojavio se Lionel Messi koji je u svojih 16 godina u Barceloni došao nadomak izjednačenja ili rušenja rekorda.

Jasno je da će do kraja sezone taj broj pasti i Messi će podebljati rekord, ali povijesni trenutak može se dogoditi već večeras protiv Cadiza. Naime, Argentinac ima 641 pogodak i dva mu nedostaju za izjednačenje, a hat-trick za rušenje rekorda.

Messi ove sezone u La Ligi ima tek četiri pogotka, a Ronald Koeman ga polako dozira pa nije igrao u posljednja dva susreta Lige prvaka. No, između njih je zabio Osasuni, a Barcelona igra sve bolje i Cadiz je prava prilika, a Messi se nalazi na popisu putnika za gostovanje.

Brazilski čarobnjak je za Santos svoje pogotke zabijao od 1956. do 1974. te je u tih 18 godina skupio 757 nastupa. Messi to može postići u 16 sezona, a najbolja mu je bila ona 2011/12 kad je postigao čak 73 pogotka u svim natjecanjima, i to u 60 utakmica.

Podijeli objavu