Podijeli objavu

Društvenim mrežama danas se šire fotografije na kojima se navodno nalazi zaštitarsko mjesto u Kliničkoj bolnici Dubrava. Fotografije su objavljene na Facebook stranici Zaštitarstvo RH – zaštitarski glasnik, prenosi Telegram.hr.

Uz slike su napisali: “Ovako izgleda kućica u kojoj su smješteni zaštitari u KBC Dubrava. Kada bi netko psa stavio u ovakvu kućicu digle bi se sve udruge za zaštitu životinja, bilo bi u emisiji provjereno i na dnevniku. Međutim, pošto je unutra smješten čovjek iz nižeg sloja društva, nikom ništa. Drugi izbor mu je da stoji na otvorenom cijelu smjenu, 12 sati. Državo, srami se”.

Na slikama se vidi smiješna građevina sklepana od listova kartona i nečega što izgleda kao stiropor, potpuno neadekvatna za zaštitu radnika od hladnoće i vlage. Osim što je besmislena, građevina na slici djeluje opasno: čini se da je kroz nju provučen strujni kabel, i da u njoj gori nekakvo tijelo za rasvjetu ili grijanje.

Mrežama se širi slika kućice u koju su navodno smješteni zaštitari u KB Dubrava. Provjerili smo o čemu se radi 1

No, kao što nam je potvrđeno iz bolnice i iz nadležne zaštitarske tvrtke, sigurno se ne radi o zaštitarskom mjestu, a upitno je i je li fotografija snimljena u toj bolnici. V.D. ravnatelja Dubrave dr. Ivica Lukšić to nam je rekao čim smo mu pokazali fotografije. „Ne, to nije objekt koji koriste zaštitari u KB Dubrava. Njihove kućice izgledaju sasvim drugačije, i jasno je da nisu napravljene od kartona“, kaže Lukšić.

ŠEF BOLNICE MISLI DA JE MONTAŽA

Šef Dubrave požalio nam se da mu teško padaju takvi pokušaji da se naruši ugled bolnice. „Kad pomislim što unutra rade naši ljudi u zaštitnim skafanderima, zbog ovoga se osjećam zaista grozno“, govori.

„Ne znam tko je ovo mogao učiniti. Nastojali smo pojačati sigurnost u bolnici nakon što nam se dogodio onaj incident kada je netko provalio u razvodni ormarić, ali nemoguće je u svakom trenutku kontrolirati što se događa u svakom dijelu bolnice. U svakom slučaju, ovo je zlonamjerna montaža“, kaže dr. Lukšić.

POSTOJE DVIJE UREDNE KUĆICE

Potvrdu da nije riječ o objektu koji koriste njegovi radnici zatražili smo i od suvlasnik zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, koja osigurava bolnicu. Matija Jozić kazao nam je kako nikada ne bi dopustio da njegovi radnici borave u takvim uvjetima. „Imamo dvije uredne kućice u kojima rade naši zaštitari. One se nalaze na hitnom prijemu i na parkiralištu bolnice. Još dva zaštitara su u ophodnji“, kaže Jozić.

„Ne bismo preuzeli posao da kućice nisu uredne, jedan od naših uvjeta je da zaštitari imaju pristup struji, vodi, toaletu te grijanju kada treba. To u ovom slučaju osigurava bolnica“, dodaje. Na fotografije nema puno komentara. „Ne znam tko to stavlja na Facebook. Znate da svatko može objaviti što hoće. To je očito učinjeno u lošoj namjeri i nema veze s nama“, rekao nam je Jozić.

Podijeli objavu