Podijeli objavu

Dvojicu muškaraca sa šireg područja Benkovca sumnjiči se da su putem društvenih mreža na internetu prodavali sportsku odjeću za prodaju koja je bila lažno brendirana, izvijestila je Policijska uprava zadarska.

Dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 58 i 30 godina sumnjiči ih se da su u razdoblju od siječnja 2017. godine od kraja listopada 2020. godine, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, a protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu kupcima isporučivali lažno brendiranu odjeću i na taj način doveli kupce u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Policija je provela kriminalističko istraživanje u sklopu koje su pretažili dom i vozilo osumnjičenih te su pronašli veću količinu odjeće koja je oduzeta. Prodajom odjeće u protekle tri godine priskrbili su protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.429.518,33 kuna.

Protiv obojice je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga, prenose Vijesti.hr.

Podijeli objavu