Podijeli objavu

Dio građana unatoč svim apelima i donesenim mjerama spreman je na sve pa i na korištenje krivotvorenih nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja, ističe Večernji.hr.

Upravo to se dogodilo u petak, na MGCP Bajakovo, kada su policijski službenici za graničnu kontrolu provjeravali vjerodostojnost i utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa. Prema navodima policije, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13.40 sati 49-godišnja hrvatska državljanka policijskim službenicima dala je krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na SARS-CoV-2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36-godišnjak i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15.30 sati, dajući policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na SARS-CoV-2.

– Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave redovnim putem, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Podijeli objavu