Podijeli objavu

Najmanje je jedna osoba umrla, a njih više stotina je hospitalizirano zbog neidentificirane bolesti koja se pojavila u južnoj indijskoj državi Andhra Pradesh, prenosi Jutarnji list.

Pacijenti su imali širok raspon simptoma: od mučnine, do napadaja i padanja u nesvijest, rekli su liječnici.

Dužnosnici još uvijek istražuju uzrok bolesti koja je tijekom vikenda zahvatila grad Eluru.

Ova se misteriozna bolest pojavila u jeku borbe s pandemijom koronavirusa, a Indija ima drugi najveći broj slučajeva u svijetu. Naime, Indija je potvrdila 32.981 novi slučaj koronavirusa u protekla 24 sata, objavilo je ministarstvo zdravstva u ponedjeljak o zemlji koja je odmah iza SAD-a po ukupnom broju zaraženih.

Andhra Pradesh je jedna od najpogođenijih indijskih država i ima više od 800.000 slučajeva koronavirusa. No tijekom ovog vikenda covid-19 nije bio uzrok brojnih hospitalizacija.

Državna ministrica zdravstva Alla Kali Krishna Srinivas rekla je da su svi hospitalizirani pacijenti negativni na koronavirus.

– Ljudi koji su se razboljeli, pogotovo djeca, naglo su počeli povraćati, a prije toga su se žalili na pečenje očiju. Neki od njih su imali napadaje ili su se onesvijestili, rekao je jedan liječnik iz bolnice u gradu Eluru.

Iz bolnice je otpušteno 70 osoba. Glavni ministar države, Jaganmohan Reddy, rekao je da su liječnički timovi poslani u Eluru kako bi istražili uzrok ove bolesti. Reddy će posjetiti Eluru kako bi sam razgovarao s pacijentima i njihovim obiteljima.

Liječnici kažu da uzorci krvi pacijenata nisu otkrili nikakvu virusnu infekciju.

– Isključili smo i zagađenje vode ili zraka kao uzrok ove bolesti. To je neka misteriozna bolest, samo će laboratorijske analize otkriti o čemu se zapravo radi, dodaju.

Oporbena stranka Telugu Desam zatražila je istragu. Oni smatraju da je kontaminacija uzrok ove misteriozne bolesti, navodi Slobodna Dalmacija.

Podijeli objavu