Podijeli objavu

Dvojici muškaraca, osumnjičenih da su presjekli kabel strujnog napajanja kompresora za zrak na jednom od Covid odjela u KBC-u Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u utorak u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Hina.

Odluku je, radi sprečavanja ponavljanja kažnjivog djela, donio istražni sudac Županijskog suda u Rijeci temeljem prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ih se da su 7. prosinca, između 2 sata i 3,10 sati noću, u krugu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, isjekli izolaciju, a potom i više vodova električne energije. Time su, navodi ODO, prekinuli opskrbu električnom energijom uređaja koji reguliraju protok zraka u respiratore za pacijente koji boluju od Covida-19, te doveli u opasnost 20 pacijenata. To su učinili kako bi ukrali kabele, prenosi Večernji.hr.

Podijeli objavu