Podijeli objavu

Francuska će, bude li potrebno, odgoditi ublažavanje nekih ograničenja uvedenih zbog covida-19, rekao je danas vladin glasnogovornik Gabriel Attal, javlja Hina.

Francuska bi trebala 15. prosinca ponovno otvoriti kina, kazališta i muzeje te omogućiti kretanje među regijama

Francuska bi trebala 15. prosinca ponovno otvoriti kina, kazališta i muzeje te omogućiti građanima da se kreću između regija, ali prema nekim znakovima možda nisu ispunjeni uvjeti za ulazak u drugu fazu ukidanja ograničenja.

Ako bude potrebno “izmijeniti ovu drugu fazu (ukidanja mjera zatvaranja), onda ćemo to naravno učiniti”, rekao je Attal za televiziju CNews.

Predsjednik Emmanuel Macron danas će o tome razgovarati s ministrima. Da bi se mogle ublažiti mjere, Macron je rekao da na dan ne smije biti više od 5000 zaraženih, a na intenzivnoj skrbi mora biti manje od 3000 covid-pacijenata.

Zdravstveni dužnosnici: Cilj od 5000 zaraženih na dan nije moguće postići do 15. prosinca

Međutim, trend smanjenja broja zaraženih se izravnao, dok se broj potvrđenih novih slučajeva povećao jučer iznad 13.000. Brojke u jedinicama intenzivnog liječenja diljem zemlje kreću se malo iznad 3000, ali neprestano padaju.

Zdravstveni dužnosnici ipak kažu da postavljeni cilj od 5000 zaraženih na dan gotovo sigurno nije moguće postići do 15. prosinca, prenosi Index.hr.

 

Podijeli objavu