Podijeli objavu

Zagrebačka policija objavila je kako je prijavila 51-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su postavili eksplozivnu napravu u porsche 43-godišnjaka u namjeri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u auto-servisu, dok Jutarnji list neslužbeno javlja da je žrtva trebao biti poduzetnik Darijo B. (43), te da je uhićen “Ante Roso (51), čitateljima crnih kronika poznat kao optuženik za organizaciju krvave pljačke Fine 2005.”

Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu. Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili auto-bombu u prednji dio porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila, donosi Nacional.hr.

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati auto-bombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu auto-bombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga niti taj put nije aktivirala.

Budući da je 43-godišnjak tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru pa je pomoć potražio u auto-servisu gdje su serviseri uočili podmetnutu auto-bombu i o tome obavijestili policiju koja je deaktivirala eksplozivnu napravu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu, policija je uhitila i kazneno prijavila 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvijek traga.

Jutarnji list prenio je neslužbene informacije prema kojima su  “kriminalisti zaključili kako su napadači Dariju B. u vozilo stavili čak dvije eksplozivne naprave, međutim obje su zakazale. Naprave su mobitelom trebale biti aktivirane tijekom vožnje, te bi usmrtile Darija B. da slučajno nisu zatajile, odnosno da drugi put nije odvezao vozilo na pregled. Kako neslužbeno doznajemo, policija je zbog sumnji da je organizirao ubojstvo uhitila Antu Rosu (51), čitateljima crnih kronika poznatoga svojevremeno kao optuženika za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine 2005. kada su maskirani napadači kalašnjikovom ubili dvojicu zaštitara, no nakon ponovljenoga suđenja pravomoćno je oslobođen svih optužbi. Koji su motivi bili iza postavljanja bombe, iz policije nije bilo moguće doznati.”

Podijeli objavu