Podijeli objavu
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris su osobe godine prema izboru časopisa Time.

Njih dvoje ušlo je u povijest 7. studenog kada su pobijedili Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima. Harris je toga dana postala prva žena, prva crnkinja i prva osoba azijskog podrijetla koja će biti potpredsjednica SAD-a, piše CNN.

“Zbog toga što su promijenili priču Amerike, ponudili viziju iscjeljenja u ožalošćenom svijetu i jer su pokazali da je empatija snažnija od bijesa podjele – Joe Biden i Kamala Harris su Timeova osoba godine 2020”, napisao je Edward Felsenthal, glavni urednik tog časopisa, navodi Index.hr.

Time je proglasio Erica Yuana, izvršnog direktora Zooma, poduzetnikom godine, a čuvarima godine imenovao je aktiviste Assu Traore i Porche Bennett-Beyem te zdravstvene djelatnike na prvoj liniji fronte u borbi protiv pandemije, zajedno s glavnim američkim stručnjakom za zarazne bolesti Anthonyjem Faucijem.

Tradicija proglašavanja utjecajne osobe u časopisu Time započela je 1927. godine, s nazivom Čovjek godine. Ime je kasnije promijenjeno u Osobu godine, a Time tu titulu dodjeljuje pojedincu, grupi, pokretu ili ideji koja je imala najveći utjecaj u protekloj godini, donose Vijesti.ba.

Podijeli objavu