Podijeli objavu

Slovenski premijer Janez Janša potvrdio je da je da je u subotu o namjeri Hrvatske i Italije da proglase svoje gospodarske zone u Jadranskom moru razgovarao sa predsjednicima hrvatske i talijanske vlade, javlja Hina.

O planovima obiju susjednih država premijer Janša razgovarao je u subotu i s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom i hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, objavila je na Twitteru slovenska vlada, prenose u nedjelju slovenski mediji, navodeći da će se 19. ovoga mjeseca u Veneciji na tu temu  sastati ministri vanjskih poslova Italije, Slovenije i Hrvatske.

Janša je u na svom Twitter računu naveo da je s Plenkovićem i Conteom razgovarao o proglašenju zaštitnih zona u Jadranu u svjetlu dobrosusjedskih odnosa, te o zaključcima u petak završenog summita Europske unije.

Hrvatska je na korak do proglašavanja isključivog gospodarskog pojasa u Jadranu. Objavio je to premijer Plenković u subotu na Twitteru. Dodao je da su Slovenija i Italija upoznate s tom odlukom, navodi Hrt.hr.

“Obavio sam konzultacije sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u vezi s proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Hrvatske u Jadranu. Vlada RH će izvješće o procesu konzultacija i prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa usvojiti u ponedjeljak”, napisao je premijer na Twitteru.

 

Podijeli objavu