Podijeli objavu

London uvodi najstroža ograničenja zbog snažnog porasta stope zaraze koronavirusom, javlja BBC.

Nova ograničenja na snagu stupaju u srijedu od 00:01 po lokalnom vremenu, rekao je ministar zdravstva Matt Hancock.

Osim toga, u dijelovima pokrajina Essex i Hertfordshire također će se uvesti najviša razina restrikcija, ističe Hina.

Ranije ovog mjeseca vlada je uvela stupnjevit sustav ograničenja kako bi stavila pod kontrolu drugi val virusa nakon jednomjesečnog zatvaranja.

Dopuštene samo narudžbe

Više od 40 posto građana svrstano je u kategoriju najvišeg rizika.

U Londonu je ograničenje bilo na drugom najvišem stupnju, a razlika između ta dva stupnja je što na drugom barovi i restorani mogu ostati otvoreni pod određenim uvjetima, a na trećem se stupnju moraju zatvoriti, a dopuštene su samo narudžbe za van.

Svi zaposleni koji mogu, moraju raditi od kuće i stanovnici moraju izbjegavati putovanja koja nisu nužna. Ograničene su socijalne interakcije uz zabranu kontakata s osobama iz nekog drugog domaćinstva, uključujući i vani osim u parkovima.

Podsjetimo, u Engleskoj se pojavila nova varijanta koronavirusa.

Više od tisuću slučajeva zaraze novom varijantom koronavirusa otkriveno je u proteklih nekoliko dana u Engleskoj, uglavnom na jugu zemlje, gdje bi to moglo biti povezano sa skokom broja zaraženih, donosi Index.hr.

“Identificirali smo novu varijantu koronavirusa koja bi mogla biti povezana s bržim širenjem na jugoistoku Engleske”, kazao je Hancock u obraćanju parlamentu.

“Inicijalna analiza sugerira da ta varijanta raste brže od postojećih varijanti”, dodao je.

“Moram u ovom trenutku istaknuti da ništa ne sugerira da je veća vjerojatnost da nova varijanta izazove ozbiljniji oblik bolesti, a zadnje kliničke informacije su da je vrlo malo vjerojatno da ta mutacija ne bi reagirala na cjepivo”, dodao je.

Podijeli objavu