Podijeli objavu

Otto Barić, veliki hrvatski trener i bivši izbornik, preminuo je u 88. godini života u KB-u Dubrava.

Tamo je bio zbog komplikacija oko koronavirusa.

Barić je rođen u austrijskom Einskappelu 1933. godine. Tamo je ostvario i najveće uspjehe – s bečkim Rapidom osvojio je tri naslova prvaka i igrao finale Kupa pobjednika kupova 1985. S Casino Salzburgom je igrao finale Kupa UEFA 1994. i osvojio dva naslova.

Igrao je u zagrebačkim Metalcu i Lokomotivi koja mu je bila i prvi klub u trenerskoj karijeri. U Hrvatskoj je vodio je još Zagreb, Dinamo Vinkovce i zagrebački Dinamo.

“Nećemo ga pamtiti samo po onoj znamenitoj trenerskoj sintagmi “trebaju nam još dvojica igrača”, pamtit ćemo po velikoj ljubavi prema Dinamu i nogometu, po snažnoj i neskrivenoj emociji s kojom je govorio o plavoj boji, o gradu Zagrebu, o svojim dječačkim danima u Građanskom, o silnoj želji da ga trenerski put napokon dovede na maksimirsku klupu, pamtit ćemo ga, naposljetku, po tada rekordnoj sezoni i dvostrukoj kruni,” poručili su iz Dinama.

Bio je hrvatski izbornik od 2002. do 2004. Vatrene je odveo na Europsko prvenstvo 2004. Bio je i austrijski i albanski izbornik, navodi Gol.hr.

Podijeli objavu