Podijeli objavu

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu u ponedjeljak je odbacilo nedavne tvrdnje da su ruski državni hakeri vršili kibernetičke napade na američku vladu.

 „Rusija ne provodi ofenzivne operacije u kibernetičkoj domeni“, priopćilo je rusko veleposlanstvo na svojoj Facebook stranici.

Američki mediji u nedjelju su pisali kako su ruski hakeri napadali američko ministarstvo financija i trgovine te druge vladine institucije. Rusko veleposlanstvo odgovorilo je kako „zlonamjerne aktivnosti u informacijskom prostoru proturječe principima ruske vanjske politike, nacionalnim interesima i ruskom shvaćanju međudržavnih odnosa“, prenosi agencija dpa.

Dodalo je kako ruska vlada nedavno od američke strane nije dobila odgovor o inicijativi za „konstruktivan i jednakopravan dijalog“ o pitanjima kibernetičke sigurnosti. Američko ministarstvo trgovine potvrdilo je CNN-u da su hakeri probili zaštitne mehanizme u jednom od njegovih ureda, javlja Hina.

Washington Post je pisao kako su za napade na ministarstvo financija i trgovine odgovorni hakeri povezani s ruskom obavještajnom agencijom SVR. U tom izvješću ne stoji kakve su informacije preuzete u tom napadu te se dodaje da se u istragu uključio i FBI. Napadi su navodno trajali nekoliko mjeseci, donosi N1.

Podijeli objavu