Podijeli objavu

Kada bi pitali skromnoga  prosječnoga Mostarca, što je to dobar život, vjerojatno bi dobili odgovor da je to pravna i fizička sigurnost, ravnopravni društveni status, normalne egzistencijalne mogućnosti i konfekcijski stiling. Daleko od oholog konzumerizma i bahatog demonstriranja materijalnoga blagostanja. Dakle ništa previše.

Kada bi iste građane pitali kakvim životom žive, velika većina bi odgovorila da se jedva sastavlja kraj s krajem, da je društvo raslojeno na bogatu privilegiranu manjinu i obespravljenu osiromašenu većinu. Da se djeca nemaju šansu zaposliti bez stranačke iskaznice. Ako se želiš nečemu nadati moraš pogaziti uvjerenja i prikloniti se vladajućima. Dakle ovo je realnost života stanovnika našega grada.

I poslije dvadeset pet, manje više, godina na vlasti, ista politika koja je narodu “osigurala” ovakav život, traži novo povjerenje predizbornim sloganom  “KVALITETA ŽIVOTA I SIGURNOST”.

Mi u u HDZ-u 1990 smo u predizbornim aktivnostima odlučili baviti se realnim gradskim problemima, nuditi kvalitetna riješenja. Ne ulaziti u analizu personalne političke odgovornosti jer smatramo da narod vrlo dobro zna tko je za što odgovoran. Ali kao građani ovoga grada ne možemo preći preko vrijeđanja osobne inteligencije i udara na zdrav razum.

Kakvu to KVALITETU ŽIVOTA ovome narodu nudi vlast koja decenijama ima politički monopol i odlučuje o svemu??

Kakavu to SIGURNOST odjednom nudi stranačka nomenklatura koja se ne mijenja godinama??

Što se to u ovoj Državi i političkim odnosima u zadnje vrijeme promjenilo da narodu mogu garantirati bolje sutra??

Što to mogu ponuditi novi stranački kadrovi koji u Gradskome vijeću, po običaju, neće niti o čemu odlučivati, nego dizati ruku za ono što vrh naredi??

Ako pretpostavimo da to, o kvalitetnijem životu misle ozbiljno, što su do sada čekali. Što ih je dvadeset i više godina spriječavalo da ista velika predizborna obećanja pretoče u djela?

Postoji mogućnost da slogan nismo dobro razumjeli. Predizborna popruka o boljemu i sigurnijemu životu možda i ima smisla ako je osvjetlimo sa drugoga, vjerojatno njihovoga gledišta. Kada kvalitet života dovedeš do dna, kad nemaš što jesti onda su ti i mrvice bolji život. Ako su mrvice ono što će zadovoljiti ovaj narod i ako će opet izabrati istu vlast, nemamo što prigovoriti. U tome slučaju, samo naprijed u bolji i sigurniji život.

Izvor: Dnevni.ba

Podijeli objavu