Podijeli objavu

Čovjek koji je ubio devetero ljudi nakon što ih je kontaktirao na Twitteru osuđen je na smrt – slučaj je to koji je šokirao Japan.

Takahiro Shiraishi, nazvan “Twitter ubojicom”, uhićen je 2017. nakon što su u njegovom stanu pronađeni dijelovi tijela. U listopadu se izjasnio krivim za ubojstva, rekavši da su navodi protiv njega “svi točni”. Gotovo sve njegove žrtve bile su mlade žene. Sve njegove žrtve na Twitteru su pričale o samoubojstvo, što je ovaj ubojica iskoristio kako bi namamio žene u svoj dom, rekavši im da im može pomoći u umiranju. Nekim je žrtvama govorio da će se ubiti s njima, da im bude lakše.

Serijska ubojstva prvi su put izašla na vidjelo na Noć vještica 2017. godine kada je policija pronašla raskomadane dijelove tijela u Shiraishijevom stanu u japanskom gradu Zama, u blizini Tokija. Njegovi su odvjetnici ranije tvrdili da je trebalo smanjiti njegove optužbe, tvrdeći da su njegove žrtve dale pristanak za ubojstvo. Shiraishi je kasnije osporio verziju vlastitog odvjetničkog tima i rekao da je ubio bez njihova pristanka. U utorak je sudac koji je izrekao presudu rekao da “nitko od žrtava nije pristao biti ubijen”, prenosi BBC. Shiraishi je osuđen na smrtnu kaznu, donose Vijesti.hr.

Podijeli objavu