Podijeli objavu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozitivan je na koronavirus, priopćilo je u četvrtak francusko predsjedništvo. “Predsjednik Republike danas je testiran pozitivno na covid-19”, navodi njegov ured. “Dijagnozu je dobio nakon PCR testa provedenog poslije pojave prvih simptoma.”

Macron odlazi u izolaciju na sedam dana, ali će nastaviti raditi i obavljati svoje dužnosti. Sastanke će održavati putem videoveze. Zasad nije poznato kako se zarazio.

Predsjednik je otkazao sva putovanja, uključujući predstojeći posjet Libanonu, rekao je dužnosnik Elizejske palače.

Francuska izašla iz druge karantene

Francuska je u utorak službeno izašla iz druge karantene, koju je sada zamijenio noćni policijski sat, od 20 do 6 ujutro. Život je daleko od povratka u normalu, jer restorani i kazališta i kina ostaju zatvoreni do nove uredbe.

Francuzi su pozvani na oprez i pridržavanje mjere ograničenja kretanja prije Božića kako bi izbjegli novo razbuktavanje zaraze tijekom blagdana, u vrijeme kada se restrikcije malo popuštaju, osim za sektore ugostiteljstva i kulture, javlja Telegram.hr.

Više od 58.000 ljudi je umrlo od početka epidemije u Francuskoj gdje je svakog dana bilo prosječno više od 10.000 novozaraženih.

Podijeli objavu