Podijeli objavu

Njemački zastupnik krajnje desnice koji je kritizirao “početak korona-diktature” i u Bundestagu nosio izbušenu masku, pozitivan je na covid-19 i primljen je u bolnicu, izvijestila je danas njegova parlamentarna skupina.

Thomas Seitz (53) hospitaliziran je krajem prošlog tjedna u Laaru

Thomas Seitz (53) hospitaliziran je krajem prošlog tjedna u Laaru u Baden Württembergu, piše Hina.

“Liječnici kažu da će se brzo oporaviti”, rekla je parlamentarna skupina u razgovoru za agenciju dpa. Seitz se, kao i većina od 88 zastupnika krajnje desnice, protivi ograničenjima zbog pandemije kao što je nošenje maske, koja uspoređuje s “početkom korona-diktature”.

Tako je u studenom izašao na govornicu u parlamentu s izbušenom maskom. Predsjedateljica sjednice mu je tada zaprijetila novčanom kaznom ne bude li nosio kiruršku masku, a on je potonju usporedio s “brnjicom”.

“Ova bolest je statistika, a ne stvarnost”, redovito je isticao.

AfD je jedina stranka u Njemačkoj koja je otvoreno skeptična prema koroni

AfD, koji gubi potporu u anketama manje od godinu dana do izbora, jedina je stranka u Njemačkoj koja je otvoreno “koronaskeptična”.

U Bundestagu je 140 osoba oboljelo od covida-19, među kojima 23 zastupnika, objavila je administracija Donjeg doma njemačkog parlamenta.

Bundestag, čije je sjedište u Berlinu, drastično je smanjio svoje djelatnosti kako bi smanjio opasnost od zaraze dok se drugi val epidemije brzo širi zemljom. UN-ov glavni tajnik Antonio Guterres održat će u petak govor u polukružnoj dvorani koja će uglavnom biti prazna, navodi Index.hr.

Podijeli objavu