Podijeli objavu

Njemački ministar zdravstva, Jens Spahn, rekao je ranije danas kako sve članice Europske unije planiraju početi cijepiti svoje stanovništvo 27. prosinca. Nešto kasnije istu informaciju je potvrdila i predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen.

Ona je na svojem Twitteru napisala kako će cijepljenje protiv koronavirusa diljem Europe početi 27., 28. i 29. prosinca te dodala kako je došao red na Europu.

Informaciju potvrdio i Plenković

Von der Leyen je osim toga u svom tvitu napisala i kako EU tako štiti svoje građane, a nedugo potom je njen tvit podijelio hrvatski premijer, Andrej Plenković.

Rekao je kako se Hrvatska sa zadovoljstvom pridružuje ovoj inicijativi te kako se Vlada veseli jer će s ostalim članicama EU moći započeti s cijepljenjem protiv koronavirusa u Hrvatskoj i prije Nove godine.

Njemačka planira početi s cijepljenjem 27. prosinca

Njemački ministar zdravstva, Spahn, rekao je kako Njemačka planira početi s cijepljenjem 27. prosinca “Ako odobrenje stigne kako je planirano, počinjemo 27. prosinca. Ostale članice EU-a žele biti spremne početi i žele početi od 27. prosinca”, rekao je.

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, danas se sastala s ministrom zdravstva i čelnicima proizvođača cjepiva BioNTecha te poručila kako vjeruje u znanost.

“Činjenica da, u ovoj iznimnoj globalnoj situaciji, cjepivo mRNA poput ovog dolazi na tržište tako brzo je rezultat predivnog individualnog postignuća istraživača, ali i našeg pristupa”, rekla je Merkel.

Regulatorno tijelo se sastaje 21. prosinca

Europska agencija za lijekove (EMA), europski regulator koji se bavi odobrenjima novih lijekova i koji odlučuje o odobrenju cjepiva protiv koronavirusa unutar EU, potvrdila je prekjučer kako će se sastati 21. prosinca na izvanrednom sastanku vezanom za odobrenje cjepiva protiv COVID-a 19.

Ako na tom sastanku odobre cjepivo, na potezu će biti Europska komisija, na čelu s Ursulom von der Leyen, koja će tada donijeti odluku o tome da se krene s isporukom cjepiva za zemlje Europske unije, javlja Telegram.hr.

Podijeli objavu