Podijeli objavu

”Za sve se ima, za zdravstvo i njegove radnike nema”, poručili su iz Sindikata zdravstvenih radnika SKB Mostar, komentirajući odluku Vlade HNŽ da Radioteleviziji Herceg-Bosne dodijeli 220.000 KM potpore.

”Iako je već godinu i pol bez kolektivnog ugovora, i unatoč svim pokušajima da se mirno potpiše kolektivni ugovor, za nas se vremena nema, birokracija je spora, kopleksan, složen, zahtjevan ekonomski i financijski poduhvat, za ostale to očito nije.

Kad ste se kleli u nas, heroje u bijelom, na početku pandemije, pa i dan danas se borimo sa to istom, za nas se nema sluha, pomoći niti adekvatne komunikacije.

Nas se gornja po sudovima, na svaki mogući način pravno i nepravno i van svih zakonskih okvira i probijanja rokova obilazi i zaobilazi, ostajete gluhi, ne odgovarate na naše dopise, i opstruirate na sve moguće načine potpisivanje novog kolektivnog ugovora, za druge se ima para, i birokracija je spora”, naveli su iz Sindikata.

”Hvala Vam na tome u ime svih naših članova, svih radnika medicinskog i nemedicinskog osoblja, hvala Vam. Pokazali ste svoje pravo lice. Podržavamo sve javne ustanove, nek su dobili donaciju, i trebaju, zaslužuju, al zaslužujemo li mi kolektivni ugovor”, pitaju na kraju objave iz Sindikata SKB Mostar.

Podsjetimo, zdravstveni radnici u HNŽ stupili su u štrajk, tražeći kolektivni ugovor o pravima i obvezama zaposlenika i poslodavaca u oblasti zdravstva s Vladom HNŽ, međutim, prema njihovim riječima, Vlada za njih nema sluha.

Općinski sud u Mostaru u ponedjeljak je prekinuo štrajk zdravstvenih radnika u HNŽ. Općinski Sud Mostar je donio privremenu mjeru zabrane provođenja štrajka i dao sindikatu rok od tri dana da dostavi dokaze da je štrajk organiziran u skladu sa Zakonom.

Iz tog razloga od utorka, 15. prosinca, od 08:00 sati, štrajk se prekida i svi članovi sindikata dužni su redovno obavljati poslove, navodi Bljesak.info.

Podijeli objavu