Podijeli objavu

Koronavirus je sada službeno prisutan na svih sedam kontinenata na svijetu, nakon što je otkriveno da zaraženih ima i na Antarktici, jedinom kontinentu koji je dosad bio bez prisustva zaraze, piše Jutarnji.hr.

Kako javlja čileanska vojska, 36 njihovih državljana pozitivno je na koronavirus u istraživačkoj postaji Bernardo O’Higgins. Među njima je 26 pripadnika vojnog osoblja te deset radnika na održavanju.

BBC javlja kako vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je čileanska mornarica potvrdila da je otkrila tri zaražena na brodu koji je dostavljao potrepštine i ljudstvo na stanicu.

Brod Sargento Aldea do stanice je stigao 27. studenog, a 10. prosinca nanovo je isplovio prema Čileu. Kada se vratio u mornaričku bazu Talcahuano postalo je jasno da je najmanje troje članova posade zaraženo. Čileanska mornarica tada je priopćila da su svi koji su otplovili prema Antarktici prije puta bili testirani na koronavirus te da su svi bili negativni.

Postaja Bernardo O’Higgins jedna je od četiri stalne čileanske baze na Antarktici kojom upravlja vojska.

BBC podsjeća kako je Čile šesta najpogođenija zemlja Latinske Amerike, u kojoj je više od 585 tisuća potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Podijeli objavu