Podijeli objavu

Kamper parkiran u središtu najvećeg grada savezne države Tennessee, prijestolnice country glazbe, eksplodirao je u petak u zoru, nedugo nakon što je policija primijetila sumnjivo vozilo i iz njega čula automatiziranu poruku da slijedi eksplozija.

Još uvijek se ne zna kakav je eksploziv korišten i je li netko bio u kamperu, no istražitelji vjeruju da su blizu mjesta događaja našli ljudske ostatke, objavila je policija.

Snage sigurnosti ne znaju ni koji bi bio motiv za taj čin, no objavile su da je bio “namjeran”, prenosi Hina.

Tajnovitosti slučaja dodaje i ono što mu je prethodilo, zvuci pucnjave, a potom računalno generiran ženski glas koji je iz vozila odbrojavao do eksplozije.

“Evakuirajte se odmah, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati”, govorio je ženski glas preko zvučnika.

Policija je evakuirala obližnje kuće i zgrade i pozvala pirotehničare, no oni su stigli tek nakon eksplozije.

Policija je kasnije objavila fotografiju kampera prije eksplozije. Prema njihovim tvrdnjama, kamper je na mjesto na kojem je eksplodirao stigao četiri sata ranije.

Eksplozija se osjetila nekoliko kilometara dalje, uništila je brojna vozila parkirana u blizini i teško oštetila pročelja okolnih zgrada. Gradonačelnik Nashvillea objavio je da su oštećeni 41 trgovina i uredi.

Šteta u poslovnici telekomunikacijske tvrtke AT&T uzrokovala je poremećaje u telefonskim i internetskim uslugama u središnjem Tennesseeju i dijelovima susjednih saveznih država, donosi Dnevnik.ba.

Petero dužnosnika reklo je da je troje ljudi završilo u bolnici s lakšim ozljedama.

Šef lokalne policije John Drake rekao je da vlasti prije eksplozije nisu primile nikakve prijetnje. Incident se dogodio dvije ulice od Lower Broadwaya, četvrti u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih koncertnih dvorana country glazbe, no one nisu oštećene.

“Potresno je da se to dogodilo tako blizu u Nashvilleu, i to na Božić, no razumijemo da je Amerika trenutno u jako burnom razdoblju”, rekao je country pjevač John Rich, vlasnik obližnjeg kluba.

 

Podijeli objavu