Podijeli objavu

Sportske novosti 67. put su organizirale izbor najboljih sportaša godine. U godini u kojoj je i sport značajno stradao, nekih posebnih iznenađenja u izboru nije bilo.

Najbolja ženska ekipa je hrvatska rukometna reprezentacija koja je ostvarila povijesni uspjeh osvajanjem brončanog odličja na Europskom prvenstvu. Rukometašice su u Dansku otputovale u statusu autsajdera, a vratile su se kao velike pobjednice.

Rukometnu dominaciju u izboru nastavila je muška rukometna reprezentacija. Kako su nam rukometašice uljepšale kraj godine, tako su rukometaši početak godine. Također su nastupili na Europskom prvenstvu gdje su došli do finala i tu na žalost izgubili od Španjolske.

Najbolji sportaš je kapetan muške rukometne reprezentacije i najbolji igrač Europskog prvenstva Domagoj Duvnjak. Duvnjak ne samo da je briljirao u dresu hrvatske reprezentacije već igra sjajno i u Kielu gdje je jedan od ključnih faktora i u obrani i u napadu.

Kod sportašica pobjedu je odnijela judašica Barbara Matić. Barbara je ujedno i prva predstavnica borilačkih sportova koja je odnijela titulu najbolje sportašice Hrvatske, a najveći uspjeh ostvarila je u Budimpešti gdje je osvojila zlato na Grand Prixu pobjedama protiv najboljih judašica današnjice, navodi Sportnet.rtl.hr.

Podijeli objavu